Rondreis Griekenland online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Vasteland & Cycladen eilanden
Cycladen eilanden

Bouwstenen: Vaste land & Cycladen eilanden

Onze favoriete Griekenland reis combineert het vaste land met eilandhoppen over de typisch Griekse Cycladen eilanden. Hiermee combineer je de culturele historie van de oude Grieken met de smalle straatjes, spierwitte huizen en knusse zandstrandjes van de eilanden. Taverna's en traditionele restaurants zijn hier in overvloed en backgammon spelende mannen bepalen het straatbeeld. Dit is volgens ons Griekenland ten voeten uit.

Op deze pagina vind je bouwstenen, korte Griekenland reizen, op het vaste land en de Cycladen eilanden. Door bouwstenen te combineren kun je je eigen individuele Griekenland reis samenstellen. Hoe reis je in Griekenland geeft je informatie over logische routes en vervoersmogelijkheden. Neem gerust contact op met onze reisspecialisten die het land goed kennen, ze helpen je graag. Op het aanvraagformulier vul je vervolgens de bouwstenen in van jouw ideale reisroute. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele rondreizen Griekenland. Hier hebben wij al combinaties van bouwstenen gemaakt, die wij goed bij elkaar vinden passen.

Alle onderstaande prijzen zijn exclusief internationale vlucht. In juli en augustus en op feestdagen kunnen toeslagen gelden.

Bouwstenen op het vaste land

Grieks begin in oud Athene

Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 259,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Athene
Veel van onze Griekenland reizen beginnen in Athene. Wij kiezen voor een verblijf vlakbij de levendige wijk Plaka, dé plek in hartje centrum waar zowel reizigers als lokale Grieken samen komen. Plof neer op een terrasje van een traditionele taverne en smul, net als de Grieken, tot in de late uurtjes van een tafel vol mezethes (Griekse tapas) en je eerste onontkoombare glaasje ouzo met uitzicht op de fraai verlichte Akropolis. Je overnacht op loopafstand in een modern en comfortabel ingericht hotel.

Musea kun je makkelijk zelf bezoeken dus doken wij met een lokale gids de ondergrondse in om de opgravingen te zien die tijdens de aanleg aan het licht kwamen. Ook brengt zij je langs de hoogtepunten en verborgen plekjes van de stad. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze Athene bouwsteen

Wijk Plaka in Athene
De kloosters van Meteora

Heiligdommen op hoogte

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 180,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Athene - Delphi - Meteora
Met de vrijheid van een eigen huurauto reis je over het vaste land naar twee belangrijke hoogtepunten uit de Griekse historie. Je bezoekt de ruïnes van Delphi. Voor de oude Grieken was dit de 'navel' van de wereld en het mystieke centrum van de beschaving. Daarna reis je door naar Meteora waar op imposante rotsformaties van honderden meters hoogte, eeuwenoude kloosters zijn gebouwd die je kunt bezoeken.

Met onderweg genoeg tijd om te stoppen in kleine dorpen en gezellige tavernes, kun je een eigen draai geven aan deze bouwsteen. Je overnacht in knusse, kleinschalige hotels die passen bij de omgeving. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze Delphi - Meteora bouwsteen

Bouwstenen op de Cycladen eilanden

Korte Cycladen reizen (bijna) niks doen op Naxos

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten
Reissom: € 188,- p.p. bij 2 personen
  € 290,- p.p. van 1 juli t/m 15 september
Het eiland Naxos is de centrale ferry 'hub' vanwaaruit we ook naar de andere cycladen eilanden hoppen. Door zijn centrale ligging is het wel een van de meest toeristische eilanden. Kun je daar doorheen kijken en zoek je vooral langgerekte stranden en de nodige reuring, dan is Naxos een fijne plek om te beginnen met eilandhoppen.

Met een huurauto of scooter kun je als je wilt ook de stranden en de drukte links laten liggen en het verrassend groene binnenland intrekken. Hier vind je  nog traditionele bergdorpen en oude ruines die je op je eigen houtje kunt bezoeken. Je overnacht in een kleinschalige studio met een lekker zwembad op loopafstand van het goudgele strand. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze Cycladen bouwsteen
Cycladen reizen: Naxos
Cycladen reizen: Amorgos

Korte Cycladen reizen Ezelpad naar eilandzicht

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 245,- p.p. bij 2 personen
  € 330,- p.p. 1 juli t/m 15 september
Liever een authentiek eiland? Kies dan voor Amorgos middenin de cycladen. Hier vind je nog traditionele dorpen, spierwitte huizen en bloeiende bougainvilles. De lokale Grieken maken nog dienstbaar gebruik van ezels en paarden. Voor ons de reden om op deze manier het eiland te verkennen. Vanuit een traditioneel bergdorp trek je bij zonsondergang door de smalle straatjes het ezelpad op richting een oud kerkje. 

Je overnacht aan zee in een typisch wit huis met blauwe luiken vlakbij een kleine haven. Door de ligging, vlakbij het eiland Naxos, kun je een ontspannend strandverblijf combineren met deze echte Griekenland ervaring. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze Amorgos - Cycladen bouwsteen.

Korte Cycladen reizen Zonnegloed op vulkaaneiland

Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 445,- p.p. bij 2 personen
  € 263,- p.p. van 1 juli t/m 15 september
Witte huisjes met blauwe daken schitteren als parels in de zon op de klif van het vulkanische Santorini. Niet voor niets dat, met name in de zomermaanden, Santorini overspoelt wordt door reigers die aangetrokken worden door dit idyllisch plaatje. Toch komen we hier graag. We ervaren een prettige balans tussen gezellige drukte, de typische Cycladen sfeer en de mogelijkheid om op eigen houtje op zoek te gaan naar minder bezochte strandjes en het achterland. 

We regelen je verblijf in een appartement in Griekse stijl met zwembad middenin Fira, het bruisende hart van Santorini. Griekse eethuisjes, winkeltjes en een spectaculair uitzicht over de krater en de stad liggen om de hoek. Wat ons betreft mag Santorini eigenlijk niet ontbreken in je eilandhopvakantie. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze Santorini - Cycladen bouwsteen
Cycladen reizen: Santorini
Cycladen reizen: Iraklia

Korte Cycladen reizen Thuis in Grieks eilandhuis

Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 53,- p.p. bij 2 personen
  € 77,- p.p. van 1 juli t/m 15 september
Iraklia is het meest authentieke en minst bezochte eiland uit ons programma en een oase van rust. Met maar 100 inwoners en nauwelijks gemotoriseerd vervoer, heb je het gevoel in het Griekenland van 50 jaar geleden te zijn beland. Je typisch Griekse accommodatie staat midden in het dorp tussen de locals. Na een dag word je al begroet door de buren en voelt het dorp als thuis, ver van huis.

Wandelingen over muilezelpaden naar afgelegen kloosters, grotten en dorpjes leiden je naar het strand voor een frisse duik. Dit is dé plek om eindelijk eens dat boek uit te lezen en te genieten van het dorpse Griekenland gevoel. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze Iraklia - Cycladen reis.

Onze Griekenland vakanties zijn in een nieuw jasje gestoken onder de naam 'Zomerzin'. Om dat te vieren bieden we je graag € 50,- introductiekorting op je vakantie. Klik snel verder en vermeld 'zomerzinactie' bij boeking. Heb jij al zin in Griekenland?


Griekenland online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.